Flere unge skal fuldføre ungdomsuddannelse

Flere unge skal have en ungdomsuddannelse og flere skal have en velfærdsuddannelse

Trods mange års fokus på at få flere unge til at tage en uddannelse, er der stadig for mange unge, der ikke får en ungdomsuddannelse. Ca. 46.000 unge mellem 18-25 år har grundskolen som seneste afsluttede uddannelse, og er ikke i job eller under uddannelse. Ca. 40% af disse unge har ét eller flere handicaps.

Der er behov for større fleksibilitet i ungdomsuddannelserne
Eksempler kan være en treårig HF-uddannelse eller en fireårig STX, ligesom den mulighed Team Danmark-elever eller MGK-elever får. Fagbevægelsens Hovedorganisation har også foreslået forlængede grundforløb på erhvervsuddannelserne.

Læs mere og se hvordan vi mener det skal løses >

Skriv en kommentar