Housing First og JobFirst – læring og investering i fremtidens unge

En helhedsorienteret og tidlig indsats mod hjemløshed og borgere på kanten af arbejdsmarkedet

– en investeringscase i fremtidens unge og mennesker, der har brug for særlig støtte til at komme videre i livet

Erfaringer fra Housing First og Job First metoderne har over en årrække vist særdeles gode effekter. Mange hjemløse og mennesker på kanten af arbejdsmarkedet har via en række af de anvendte metoder i Housing First og Job First, fundet fodfæste i bolig, uddannelse eller job, og ikke mindst fundet balance og social trivsel.

Transit og ISU har stor viden og praktisk erfaring i udfoldelse og implementering af Housing First og Job First metoderne, og vi har nu sammentænkt disse to tilgange. Vi har i samarbejde med Den Sociale Investeringsfond udviklet en investeringscase, hvor du og din kommune, over 3 år, får mulighed for implementering af en Housing First og Job First i en kombination. Der er tale om en investeringstilgang, hvor Den Sociale Investeringsfond varetager investeringen, og der betales alene for effekter. Dvs. kommunen betaler først for investeringen, når effekter kan ses på kommunens bundlinje.

Vi vil gerne invitere dig, evt. sammen med din ledelsesgruppe og måske både unge-/social- og arbejdsmarkedsafdelingen, til et møde med os, hvor vi fortæller om tilgangene og udbyttet for jer i en kombineret Housing First og Job First. Vi vil udfolde de enkelte metoder vi bringer i spil i et forløb, og fortælle om investeringselementerne samt hvorledes din kommune fagligt som økonomisk kan profitere af et samarbejde med os og Den Sociale Investeringsfond. Der vil være tale om store besparelser, mulighed for implementering af hjemløsestrategier jf. ny lovgivning på området, sparring og hjælp til håndtering af de store besparelser de fleste jobcentre ser frem mod ift. vejledning og opkvalificering (konto 5 og 6).

Transit og ISU går forrest i et forløb. Vi viser med udgangspunkt i borgere fra din kommune, og i dit lokalområde, hvorledes i konkret kan implementere Housing First overfor hjemløse i kommunen samt hvorledes indsatser kan sammentænkes ift. uddannelses- og jobrettede tiltag, jf. en række af de anvendte metoder i Job First. Vi koordinerer og iværksætter indsatser. Indsatser, der ikke blot har udgangspunkt i evidensbaserede tilgange, men som også vil give langsigtede besparelser i kommunen.

Transit og ISU tilbyder i modellen lærings- og kursusforløb, og vil med udgangspunkt i borgere hos jer medvirke til implementering af en række værktøjer og tilgange. Vi vil vise, at det også økonomisk kan betale sig at investere i mennesker, der har svært ved at finde bolig og fodfæste i livet.

Tal, der taler for, at vi kan dét, vi lover

Se nogle af vores cases med dokumention for tallene

0%
KOMMUNERNE TILBAGEFALDSPROCENT
0%
ISU´S TILBAGEFALDSPROCENT
0%
ISU FÅR FLERE I ARBEJDE
0%
MILLIONER I BESPARELSE OVER 2 ÅR I FURESØ

Det siger vores kunder

Vi kan sige meget, men vores kunders ord siger mere...

Mulige besparelser og større socialpolitisk drift i kommunerne overfor ledige kontanthjælpsmodtagere – et eksempel fra Furesø Kommune.

Furesø Kommune

Furesøs Jobcenterchef - Flemming Sommer

Han har i mange år haft et alkoholproblem (siger selv S har drukket siden S var 13 år), og S har i perioder drukket rigtigt meget. S synes dog aldrig påvirket når man taler med ham.

MAND PÅ 54 år – S

Anonym

Hun har haft en meget turbulent opvækst, som forfølger hende som voksen. Hun har en uddannelse som kontorass., og har været ind og ud af kontanthjælp mange gange.

KVINDE på 51 år

Anonym

ISU varetager myndighedsopgaven for 220 aktivitetsparate i Tårnby kommune.
Effekt af ISU metoden i Tårnby – at skabe mening og forståelse.

Tårnby kommune

Tårnby kommune

Vi skaber økonomiske resultater og mennesker i balance

Vi tænker i helheder og mener, at mennesker i balance er god økonomi målt både på dine resultater, men også på din organisation.
Vi er så sikre, at det er ”no cure, no pay”