Det fysiske møde virker

Da Danmark lukkede ned i marts sidste år, skulle stort set alle brancher pludselig omstille sig til en digital virkelighed, ingen havde set komme. Også kommuner og jobcentre lukkede ned, og de fysiske møder med ledige borgere flyttede over på Teams, Zoom, Skype og andre digitale kanaler.

Hos Institut for Serviceudvikling (ISU) holder vi hver uge mange møder med ledige borgere. Vi vil ikke være det fysiske møde foruden og mener, at det fysiske møde kan noget helt særligt, som aldrig kan erstattes af et digitalt møde.

”På de digitale møder er deltagerne frataget en række elementer som mimik og kropssprog. Man ”muter” og kan slå billeder fra, det koster på nærvær og kan svække gennemslagskraften af et budskab,” siger Dorte Varde, direktør i ISU.

Vigtigheden af det fysiske møde bakkes op af organisationen Great Meetings, der arbejder for højere mødekvalitet og bedre mødekultur.

”Kernen i mødet er interaktionen og kommunikationen mellem mødedeltagerne, og dermed meget mere end den tekniske løsning og kvalitet,” skriver de på deres hjemmeside

Hos ISU fortsætter vi med de fysiske møder. Vi har en stærk tro på værdien af relationer, som også afspejles i et af vores mantraer, nemlig at relationer virker. Hos ISU tror vi på, at chancerne for at komme tilbage i job øges markant gennem en tillidsrelation til en primær kontaktperson, der tro på borgerens jobmuligheder og potentiale.

Skriv en kommentar